Over Maitri

Mijn naam is Marie-Louise Otjens en ik woon sinds enkele jaren met mijn man met veel plezier in Tegelen. Mijn spirituele naam is Maitri, wat liefdevolle vriendelijkheid betekent. Deze naam kreeg ik in de 90-er jaren van Swami Niranjanananda van de Biharschool of Yoga in Mungur India.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland, het kwaliteitsregister yoga bij kanker, het integraal kankercentrum Nederland en ik sta vermeld in de verwijsgids kanker.

Mijn opleiding tot yogaleerkracht heb ik genoten bij Mudita (= vreugde) in Den Bosch. Hier werd de yoga van de eenvoud onderwezen. En nog steeds geef ik met vreugde en zoveel mogelijk vanuit eenvoud les. Nu al meer dan dertig jaar. Al die jaren ben ik mij blijven bijscholen en ontwikkelen via opleidingen, workshops en meer. En, dit proces gaat voort.

In juni 2023 heb ik de specialisatie “herstelyoga bij kanker” afgerond. Dit is een helende vorm van yoga, welke niet alleen voor mensen met of na kanker helend is. Zie de aparte pagina over herstelyoga. Mijn snuffelstage was in Viecuri, waar ik veel geleerd heb en vooral, prachtige en moedige mensen heb ontmoet.

Gaf ik jarenlang naast Hathayoga ook zwangerschapsyoga en babymassage, nu richt ik mij op herstelyoga, Yoga voor senioren en stoelyoga. Weer een volgende stap in mijn ontwikkelingsproces.

kracht vanuit zachtheid

Mijn “credo” is meditatie in beweging / beweging in meditatie!
Mijn “motto”: kracht vanuit zachtheid
Mijn leerrijkste opleiding: het leven

Zie ook mijn CV en de uitleg over mijn logo en de symbolen op deze site.